Rotterdam, Park Zestienhoven fase 1

    
 2/1 kap villa   
 
            
3/1 kap villa
 
4/1 kap villa
 
appartementen
 
Aantal: 29 + 9 (appartementen)
Omschrijving: luxe laanvilla's en appartementen en luxe herenhuizen
Architect: EGM Architecten te Dordrecht en Doll Atelier voor Bouwkunst te Rotterdam
Aannemer: Kastelein Bouw te Driebruggen
Status: Opgeleverd

 

Groen en grootstedelijk wonen, werken en recreëren
Door ontwikkeling van dit voormalige poldergebied geeft Rotterdam de komende jaren vorm aan zijn ambitie om een groene, ruim opgezette wijk te bouwen met woningen in het midden- en topsegment. Een wijk waar tevens plaats is voor sport- en recreatie. Het type woningen in Laag Zestienhoven zal variëren van vrijstaande of geschakelde villa’s tot riante herenhuizen en worden gebouwd op royale kavels en - in beperkte mate - appartementen. Ook Buitenplaats Zestienhoven gaat een zeer bijzonder visitekaartje vormen voor dit gebied. 

Er zijn 2 onder 1 kap, 3 of 4 geschakelde woningen met de uitstraling van een vrijstaande villa en een klein appartementen-complex gerealiseerd. Alle achtertuinen grenzen aan het water.
De villa’s zijn gebouwd aan de Van der Duijn van Maasdamweg, in de toekomst een klassieke parklaan met een brede groene middenstrook. Een rij volwassen essenbomen is gehandhaafd en bepaalt nu met de laanvilla's het beeld van deze laan.

16-hoven-animatie.MAA03_WMV.wmv Door te klikken op deze link kunt u een animatie bekijken van het toekomstige gebied. (10 MB)


 

    

                                                                                              

     

Terug naar overzicht